Miksi päädyimme FinnEPS harkkoon – Reasons for choosing FinnEPS

Olemme päätymässä FinnEPS harkkoratkaisuun ja HEVI kivitalojen rakennesuunnitteluun. Tämä parivaljakko tuli oikeastaan viime metreillä mukaan valintaprosessiimme ja yllätyimme hieman jo itsekin, miten tässä nyt näin kävi. Yrityksenä FinnEPS ja HEVI kivitalot vakuuttivat jo alkumetreiltä, suomalaista osaamista ja sisua parhaimmillaan. Olin vieraillut heidän kohteessaan Panthera Tigris  Vantaan asuntomessuilla 2015. Talo oli jäänyt mieleen muotoilunsa vuoksi. Kyseinen kohde oli asuntomessujen ainoa A-energiatehokkuusluokan pientalo.

FinnEPS harkoilla on mahdollista rakentaa talo, jossa energiankulutus on olematonta. Harkoilla saavutetaan hyvä lämmöneristävyys. FinnEPS harkkoja on kahta paksuutta, 350mm ja 450mm. Tässäkin otimme varman päälle ja valitsimme paksummat harkot. Huomionarvoista on se, että rakennusoikeus ei vähene vaikka olisi vähän paksummatkin (ja energiatehokkaammat) ulkoseinät. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan yli 250 mm ylittävää osuutta ulkoseinän paksuudessa ei huomioida kerrosalaa laskettaessa.

FinnEPS harkoissa meitä viehätti myös niiden keveys ja helppo työstettävyys. Niihin on mahdollista upottaa putket, sähköt jne. Tällä on selviä säästövaikutuksia rakennustyömaalla. Myöskään nosturikustannuksia ei merkittävästi ole odotettavissa. Kaiken kaikkiaan harkot mahdollistavat kustannustehokkaan talon rakentamisen. Ja uudet ratkaisut katto-, ala- ja välipohjissa ovat plussaa.

Valintamme voi kiteyttää seuraaviin tekijöihin:

HELPPOUS – ENERGIA- JA KUSTANNUSTEHOKKUUS – INNOVAATIOT