Tällä hetkellä tapahtuu

Tontilla tapahtuu ja asiat etenee, mutta tämä kirjoitus- ja dokumentointihomma on jäänyt kaikkien muiden projektien jalkoihin. Tämän kesän säät ovat suosineet sekä lomailijoita että rakentajia. Rakentaminen on paljon kivempaa kun aurinko paistaa ja lämpöä riittää. Uskomaton hellekesä on kuivattanut sisärakenteet hyvin ja ainoa haaste onkin ollut pitää tontille siirretyt kasvit hengissä.

Tämän kesän suuret etapit ovat olleet terassin ja autokatoksen valmistuminen. Terassi erityisesti siksi, että sen valmistuminen tarkoitti käännetyn katon valmistumista ja näin vihdoin ja viimein oli katto koko talon päällä. Ukkoskuurot eivät enää pääse talon rakenteisiin sisälle, mikä on erittäin hyvä asia!

Ikkunoiden odotetaan saapuvan elokuun puolessa välissä ja niitä odotellessa on sisäseinien levytys aloitettu. Alla on kuva makuuhuoneestamme, jossa kattoa ja seiniä verhoillaan kipsilevyillä. Kipsilevyt liimataan kiinni suoraan EPS harkkoihin. Betonilattioiden hiomista on myös harjoiteltu makuuhuonekerroksessa. Täällä valubetonin päälle laitetaan puulattia, ja pohjan tulisi olla millintarkasti suorassa ja tasainen. Tarkoitus on liimata sauvaparketti suoraan betonin päälle.

 

 

Kellarikerroksessa on kattoon seinän rajaan rakennettu kotelot putkia, valaistusta ja äänentoistoa varten. Äänieritys on vielä mietittävä tähän tilaan, erityisesti kun haaveena on saada sinne toimiva kotiteatteri. Naapurirakentajalta sain vinkin verkkokaupasta helposti hankittavista kaiuttimista ja muista laitteista, mutta koska oma asiantuntemus asian suhteen on olematon, käännyin ammattilaisten puoleen ja odottelen tarjousta koko paketista.