Uudella energialla uuteen vuoteen

Hyvää Uutta Vuotta House on the Rocksista! Paljon on tehty töitä talon eteen viime vuonna ja samaa rataa jatketaan tänä vuonna.

Sisäpintojen viimeistely on tämän hetken juttu. Kaikki seinät on nyt vähintään pohjamaalissa ja  melkein kaikki ikkunan pielet jo pintamaalissa. Yläkerrassa tehtiin ensimmäiset värivalinnat: seinäväriksi valittiin harmaan vihreä Tikkurilan Serpentiini. Tämä valinta tuli tehtyä jo kauan sitten ja ihmetys oli suuri kun värin seinälle sitten lopulta maalasin. En ole yhtään murrettujen värien ystävä, YLEENSÄ. Mutta lopputulos on loistava, se luo rauhallisen taustan keittiön kalusteille ja mahdollistaa korostusvärien käytön jatkossa.

Yläkerran betonilattia hiottiin useaan otteeseen. Betonilattia oli käsitelty alun perin kovetteella ja sävytetty vaalean harmaaksi. Hiottu lattia lakattiin lopuksi Helo 15 lakalla. Tämä alla näkyvä tila odottaa nyt seuraavaksi keittiö kasaamista ja kattopaneelien asentamista. Kattolamput olen tilannut AliExpressin kautta, jännityksellä odotan millainen on lopputulos! Keittön kalusteet ovat Nixiltä ja koneet kaikki Mieleltä.

Kellarikerroksessa on ollut pääosassa kotiteatterin rakentaminen. Tämä tarkoittaa katon rajaan rakennettua koteloa, johon upotetaan sekä kohdevalaisimia, ledinauhaa sekä kaiuttimet. Tämä projekti on niiiin täysin meidän mukavuusalueen ulkopuolella kuin olla ja saattaa. Ei ole mitään kokemusta asiasta ja ystävämme sanoin; emme mitään hifistejä ole saati niiksi tule. Onneksi on näitä ystäviä, työkavereita ja ihan oikeita ammattilaisiakin joiden puoleen voi kääntyä. HaloRadiosta Töölöstä hankittiin koko perheelle joululahjaksi projektori, kangas, av-viritinvahvistin jne. Kotiteatterimme tuotepaletti on yhdistelmä HaloRadiolta ostettua sekä Thomann verkkokaupasta tilattua. Jälkikasvumme vaan on huolissaan, kun emme nykyistä TAVALLISTA televisiotakaan ole onnistuneet verkkoon virittämään. Tässä siis haastetta riittää!!!

Maalämpöpumppu asennettiin joulukuussa ja taitaa tämäkin homma olla vielä tekemistä vailla valmis, kuten alla olevasta kuvasta näkyy….

Kellarin viimeinen valu tehtiin eilen, tämä porras yhdistää kotiteatteri/takkahuoneen pitkään käytävään, jonka varrella on minikeittiö, kodinhoitotilat, tekninen tila, wc, vierashuone sekä saunaosasto. Huomenna projektit jatkuu pintamaalauksen parissa sekä kaappeja kootessa.