TALO / HOUSE

Olemme suunnitelleet talomme itse omien haaveidemme ja toiveidemme pohjalta. Ja se on ollut huippua! Suurena apuna toteutuksessa on ollut arkkitehtimme Martin. Talon suunnittelussa on huomioitu tontin muodot ja ilmansuunnat. Valolla ja sen kierrolla on meille suuri merkitys, samoin kuin luonnollisesti lähiympäristöömme avautuvilla näköaloilla. Aamiaista olisi tarkoitus nauttia aamuauringon valossa ja ilta päättää auringonlaskun ihailuun omalla kattoterassilla. Tavoitteena meillä on tässä projektissa tehdä mahdollisimman paljon itse. Eli tarkoitus on pitää budjetti mahdollisimman pienenä, katsotaan kuinka käy!

Tonttimme sijaitsee vanhalla omakotitaloalueella Helsingissä. Katu päättyy merenlahteen ja aluetta kiertävät ulkoilureitit. Tontti on pinta-alaltaan 1088 neliömetriä ja rakennusoikeutta siinä on kaavan sallimat 218 neliötä. Tontti on etelään viettävä kallioinen rinnetontti. Talomme rakennetaan kallion päälle, tontin aurinkoisimmalle paikalle. Sieltä kallion päältä aukeavat myös parhaimmat näköalat, niitä odotellessa…!

Talon suunnitteluun vaikutti merkittävästi alla oleva kuva. Olin tulossa ystävän luota Pariisista ja lentokentällä selailin lehteä josta oheinen kuva hyppäsi silmille. Siinä oli sellainen wow efekti, jota olin taloon kaivannut; suuri katettu terassi ja takka! Otin lehdestä kuvan, mutta harmikseni tuon julkaisun nimeä en laittanut muistiin. Joka tapauksessa, tässä on terassi, joka sopii Suomen ilmastoon, koska se on suureksi osin katettu, ja joka on tunnelmallinen ja intiimi, koska takka luo lämpöä ja suojaa. Lähetin tämän kuvan välittömästi arkkitehdillemme ja terassi takkoineen on nyt mukana pohjasuunnitelmassa.

SOURCE: some architectural magazine, would love to know which one...!
SOURCE: some architectural magazine, would love to know which one…!

Talosta on tulossa kolme kerroksinen. Kellarikerrokseen tulevat saunatilat, kodinhoito, vierashuone ja takkahuone. Kellarin rakentamisessa pääsemme hyödyntämään osittain vanhan rakennuksen maakuoppaa, tämän pitäisi helpottaa (ja laskea hintaa) maarakennustöissä! Talon pääsisäänkäynti on ensimmäisessä kerroksessa. Tämä kerros on varattu makuuhuoneille. Ylin kerros on yhtä ja samaa huonetta, siellä on tilat keittiölle, olohuoneelle ja terassille. Alla vielä kuva rakennuspaikasta sekä arkkitehdin kuvia luonnosvaiheesta.

 

family-29